CYKELTRÄNING, på distans
MED Echelon Live

Våra klasser coachas av några av Sveriges bästa cykelinstruktörer som guidar och peppar dig genom varje klass. Genom Echelon Live kan du ta del av detta på distans!

Träna med oss på distans

Våra kompetenta cykelinstruktörer guidar och peppar dig genom varje klass. De gör dig inte bara snabbare och starkare utan också klokare vad gäller träningslära.

Alla som har ett Echelon-medlemkap kan använda Echelon Live utan extra kostnad. För dig som enbart vill använda Echelon Live, finns ett medlemskap för just detta.

Allt du behöver göra är att anmäla dig, öppna upp Zoom och börja trampa!


hur går jag tillväga?

1.    Varje klass som sänds LIVE finns i schemat i appen. Välj den tid som passar dig och  boka in dig på klassen som heter LIVE.

2.    Om du inte redan har Zoom installerat behöver du gå till zoom.us och ladda ner (detta är gratis). När du öppnat Zoom, klicka på JOIN. Skriv in vår kod 741 741 7474 samt lösenordet du får av oss när du anmäler intresse. När du kommit in i "mötet" kommer du att kunna se klassprofilen och höra din coach samt musiken.

3.    Du är igång!

Om du inte redan har vår app kan du ladda ner den här. Det gör det enkelt att boka klasser.

App för iphoneApp för android

Vanliga frågor

Är Echelon mest för riktigt erfarna cyklister?

Studion är för alla cyklister oavsett erfarenhet. Den är även för dig som gillar spinning men kanske inte cyklar ute. Vårt system individanpassar träningen, så att människor av olika förmågor får ut lika mycket av passet, relativt till deras styrka. Hos oss tränar många väldigt duktiga cyklister, och många som är nybörjare och andra som sällan cyklar ute.

Kommer jag orka - hur "fit" bör man vara?

Det finns ingen "lägre gräns". Vi lägger in ett tröskelvärde för alla i systemet, från 0 för de som inte har ett tröskelvärde uppmätt ännu, till över 300 för de som lagt ner många timmar på träning. Tröskelvärdet, FTP som det kallas, är ett mått på hur många watt man kan producera under en timme. Detta värde individanpassar varje workout så att dina målsiffror för varje intervall är relativt till din styrka.

Vilken utrustning behövs för att vara med?

Du behöver en cykel och en trainer, eller en inhomhuscykel. Sedan behöver du en laptop eller padda. Och så behöver du ladda ner appen Zoom.

Vad kostar detm jag vill fortsätta använda Echelon LIVE efter mitt prova-på-pass?

Ett Echelon LIVE-medlemskap kostar 299 kr i månaden. Du kan köpa detta på hemsidan under Bli Medlem eller i appen.

Vad är wattbaserade klasser?

Vi anger en målsiffra för varje intervall i våra klasser. Denna målsiffra är relativt till din styrka så den anges som en procent av din FTP (Functional Threshold Power). FTP, eller tröskelvärde, är ett mått på den effekt i watt du kan hålla under en viss tid (en timme). Har man ingen wattmätare eller om man inte vet sin FTP så går man istället på känsla under passet, och coachen kommer guida dig till rätt nivå under varje intervall.

BOKA ETT GRATIS pass och bli en starkare cyklist