ATT TRÄNA MED OSS

group ride serious.jpg

Varje runda anpassad för dig

Till skillnad från andra ställen kommer du att veta i förväg vad du kan förvänta dig av varje klass. Inga överraskningar, bara träning i världsklass.

Alla foton Tobias Björkgren

Eftersom vi själva är cyklister förstår vi vikten av att kunna planera sin träning. Vi schemalägger våra klasser utifrån träningsupplägg, till exempel VO2 max, Sweet Spot Base och liknande. Till skillnad från andra ställen kommer du att veta i förväg vad du kan förvänta dig av passet. Inga överraskningar, bara träning i världsklass.

I ditt medlemskap ingår en personlig konsultation med någon i vår personal. Detta är en chans för oss att lära känna dig och diskutera dina mål. Under detta möte uppskattar vi även din FTP (tröskelvärde) och hjärtfrekvens samt skapar en personlig profil i vårt träningssystem. Vi kommer sedan att använda denna profil när du cyklar hos oss för att kunna anpassa träningen efter dina villkor. Du behöver aldrig mer gissa hur många watt du ska pressa ur dig.

group ride backs and wall display.jpg

Våra klasser

Vi hjälper alla typer av cyklister – oavsett om du föredrar landsväg eller grus, triathlon eller mountainbike, cykelcross eller bancykling, inomhus eller utomhus.

Klasserna i vårt cykellabb fokuserar på alla områden som krävs för att du ska kunna prestera bra på cykeln och fungerar oavsett din nuvarande erfarenhet och kondition.

Vi hjälper alla typer av cyklister – oavsett om du föredrar landsväg eller grus, triathlon eller mountainbike, cykelcross eller bancykling, inomhus eller utomhus

Klasserna är kategoriserade efter vilken typ av träning de är inriktade på - till exempel uthållighet, styrka, tröskelvärde och VO2 max. Du behöver inte gissa vilken typ av träning du kommer göra när du kommer hit.

Vårt klasschema är också upplagt för att passa kraven för den säsong som råder. Till exempel tränar vi mer bas och uthållighet under vinterhalvåret, mer styrka och loppförberedande träning under våren och sen tävlingsförberedande träning under sommaren. Vi tar hand om periodiseringen - allt du behöver göra är att cykla!

Vi erbjuder även träningsprogram som består av 3–4 träningstillfällen i veckan för att du ska vara i perfekt form inför dina lopp. Vårt uthållighetsprogram körs från november till april och vi erbjuder sen extra träningsprogram från april som förbereder dig för lopp som till exempel Vätternrundan.

PROFESSIONELL TRÄNING FÖR ALLA

Vårt säsongsbaserade träningsprogram och medföljande klasser är skapade av Mattias Reck som är tränare för Trek Segafredos World Tour-lag och grundare av Guided Heroes. Proffsträning för alla! Andra klasser är skapade av våra skickliga och erfarna instruktörer och är inriktade på att utvecklas som athlet och cyklist, och att ha roligt tillsammans.

DIGITALISERAD TRÄNING

Alla våra klasser inkluderar träningsinformation som visas på stora projektionsskärmar framför cyklarna. Med denna information kan du enkelt se en sammanfattning av träningen och även vad som förväntas av dig under pågående intervall.

StudioMAIN DISPLAY.png

DISPLAYEN PÅ VÄGGEN

Huvuddisplayen visar all information under den pågående träningssessionen. Våra instruktörer guidar dig på vägen och motiverar dig till att prestera ditt allra bästa.

RiderDisplayFull.png

DITT FOCUS

Din personliga rider box som visas på väggen. LOAD är målwatt och WATTS är din aktuella effekt.

KLASSER HELA DAGARNA – MED OCH UTAN COACH

Vi vet att livet ibland kan vara oförutsägbart och att du behöver flexibiliteten att träna när du vill. Således erbjuder vi träningssessioner i vårt cykellabb från öppning till stängning.

Vi har två typer av klasser:

KLASSER MED COACH

Under dagen erbjuder vi klasser där en instruktör från vårt fantastiska team (som alla är cyklister själva) är närvarande och guidar dig genom ditt träningspass. Våra instruktörer sitter inte framför dig på en cykel utan lägger istället all sin energi på att se till att din träning blir så bra som möjligt. Våra instruktörer kommer ta sig tid med dig personligen, hjälpa dig med din position på cykeln och förklara varför träningspasset är viktigt och hur det kommer att göra dig till en bättre cyklist.

KLASSER UTAN COACH

Mellan våra bemannade klasser använder vi vårt program för att köra obemannade klasser. Dessa sessioner är oftast längre basträningspass eller "egenträning" där du kan komma in och köra din egen träning på våra cyklar. Behöver du hjälp att hitta ett pass eller program ur vårt stora bibliotek finns det alltid personal till hands för detta. Vi kan också erbjuda pass med Sufferfest och Zwift.

group ride focus on wattbike display.jpg

Din display på cykeln

WattBikes samlar in all din effekt- och kadensdata vilken sedan sammanställs och visas framför dig via vårt digitala system. Cyklarna ger dig också en pedalteknik-analys i realtid som visas på skärmen för varje cykel.

VI ANVÄNDER BARA DEN BÄSTA UTRUSTNINGEN

Allt i studion ska hålla högsta klass. Cyklarna i labbet är inget undantag. Därför har vi valt att använda WattBikes i vår studio. WattBikes samlar in all din effekt- och kadensdata vilken sedan sammanställs och visas framför dig via vårt digitala system. Cyklarna ger dig också en pedalteknik-analys i realtid som visas på skärmen för varje cykel.

Alla cyklar har en Wahoo hjärtfrekvensmätare kopplad till sig. Denna hjärtfrekvensmätare är uppkopplad till vårt system så allt du behöver göra är att använda ett rent band som du får av oss. Statistik över din hjärtfrekvens kommer sedan att sammanställas och visas på skärmen.

Så du behöver egentligen bara ta med dig dina skor. Om du inte cyklar med Shimano-pedaler så har vi de flesta andra märkena som du kan använda under ditt pass. Säg bara till oss i förväg och vi kommer att ha din cykel redo för dig.

post ride data on phone.jpg

Din data levererad

Det finns ingen poäng med att samla data om den inte sparas och analyseras. Vi gör det enkelt för dig, du behöver inte ens koppla din telefon till cyklarna. Datan levereras till din mejl, samt direkt till Training Peaks, Strava, Today's Plan m.fl. Prata med oss innan ditt pass så sätter vi upp länkningen till ditt konto.

OMEDELBAR STATISTIK PRECIS SOM DU VILL HA DEN.

Det finns ingen poäng med att samla data om den inte sparas och analyseras. Vi gör det enkelt för dig, du behöver inte ens koppla din telefon till cyklarna. När du är klar i duschen kommer du att ha fått ett mejl med en sammanställning av din prestation och en bifogad fil med träningspasset. Vi vidarebefordrar också dina resultat till den app som du har valt, till exempel Training Peaks, Strava, och Today's Plan.